Térinformatikai információszolgáltatás az interneten

 

Dr. Szabó Szilárd

A Térinformatika főszerkesztője

 

 

A térinformatikai honapok két csoportja létezik. Legtöbbjük kizárólag a weblapot létrehozó cég, intézmény, szervezet bemutatására szolgál, ám újabban megjelentek a térinformatikai hírszolgáltató honlapok is. Ilyen például a gisinfo vagy a gisfigyelő, s most  már ezek sorába csatlakozott a Térinformatika.

 

Idén több változtatást is végrehajtunk. Ezek sorában az élre kívánkozik, hogy elkészült honlapunk. Ez nagyon aktuális volt már, mivel azt tapasztaltuk, hogy sokkal több a térinformatika irán érdeklődő személy, vállalkozás, mint ahányan előfizetnek az újságunkra. Sokan vannak olyanok is, akik valamilyen rendezvényen vagy baráti-ismerősi körben már látták ugyan már  a Térinformatikát, de nem tudják, miként is rendelheti meg a lapot.

A honlap címe egyébként www.terinformatika.geocentrum.hu.

 

 

 A webmester Kun-Pál Gábor egy ízléses, szép megoldást készített. Jelenleg az idei első számunk ízelítője is megtalálható, de tervezzük, hogy fokozatosan feltesszük az előző számok tartalomjegyzékét, és néhány különösen érdekes cikkünket is. Természetesen a honlapot folyamatosan továbbfejlesztjük, számtalan ötletünk van, amiről megvalósulásuk után tájékoztatjuk olvasóinkat.

A weblap a gisfigyelővel együtt készül. A gisfigyelő elsődleges célja az interneten fellelhető legújabb anyagok gyors keresése, de emellett számos más szolgáltatást is kínál. Érdemes ellátogatni a www.gisfigyelo.geocentrum.hu címre. A gisfigyelő egyébként internetes hírlevelet is készít, melyet ingyenesen juttat el a listára feliratkozottaknak.

 

Mit várunk a honlaptól?

 

Az újság ismertségének növelését, ennek következtében: még több újságelőfizetőt!

 

Ma már mindenkinek, aki ad magára, van webes megjelenése.

 

Közhasznúság

 

  1. Fő tartalom: Térinformatika szaklap

1.1  Aktuális szám (címlap, tartalomjegyzék, summary, képek, esetenként teljes cikk is)

1.2  Archívum

1.3  Megrendelés

1.4  Mediajánlat

1.5  Fórum

  1. Cégek (Forrásköny)
  2. GIS Figyelő (térinformatikára kihelyezett gyorskereső és egyéb szolgáltatások)
  3. Közvetlen kapcsolat a Hungis Alapítvány honlapjával
  4. Link a Gisinfo és Hunagi honlapjaival
  5. Hirdetőtábla
  6. Egyéb közhasznú információk.

 

Azon leszünk, hogy minél több térinformatikával kapcsolatos információt el lehessen érni a honlapon keresztül. Az ezzel kapcsolatos elképzeléseinket az előadáson bemutatjuk.